شهید ناصر تنها

نام: ناصر   |   نام خانوادگی: تنها   |   نام پدر: عبدالله

تاریخ ولادت: ۱۳۴۵/۸/۴   |   محل ولادت: تهران   |   سن: ۲۱

تاریخ شهادت: ۱۳۶۶/۴/۴   |   شهادت: ماووت – نصر۴

مزار: کرج – امامزاده محمد

 

زندگینامه شهید ناصر تنها

ناصر تنها در تاریخ چهارم آبان ماه ۱۳۴۵، در شهر تهران به دنیا آمد.

وی تحصیلات خود را تا چهارم متوسطه ادامه داد و با ورود به دانشگاه، مشغول تحصیل در رشته مکانیک شد.

در همان سالها وارد بسیج شد و فعالیت های خود را آغاز نمود.

ناصر در نیروی زمینی خدمت می کرد و رزمنده ای جان برکف در راه میهن بود.

سرانجام در تاریخ چهارم تیرماه ۱۳۶۶، در حالی که تنها ۲۱ سال داشت، حین عملیات نصر ۴، در ماووت به شهادت رسید.

تربت پاک شهید در گلزار امام زاده محمد کرج نمادی از استقامت و پایداری در راه وطن است.

 

وصیتنامه شهید  ناصر تنها

«الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی هَدَانَا لِهذَا وَمَا کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لَوْلَا أَنْ هَدَانَا اللَّهُ»

«ستایش خدای را که ما را بر این مقام راهنمایی کرد که اگر هدایت و لطف الهی نبود ما خود در این مقام راه نمی یافتیم.»

این حقیر «ناصر تنها» کلامی چند به عنوان آخرین وصایا، قبل از عملیات به اذن خدا خدمت پدر و مادر عزیزم و دیگر شنوندگان عزیز عرض می کنم. هر چند لیاقت و استحقاق این را نداشتم وصیت کنم و پند و مطلبی را خدمتتان عرض کنم. ولکن بر حسب این که یک صدایی و یک یادگاری از ما باقی بماند اگر توفیق لقاء الهی را پیدا کردیم عرض می کنم.

من کل مطالب را در سه چهار نکته خلاصه می کنم و امیدوارم که انشاء الله مثمر ثمر واقع بشود.

عزیزان باید توجه داشته باشید که در طول زندگیتان ائمه اطهار(ع) را فراموش نکنید و سیره و روش زندگی آنها را برای خودتان ملاک قرار دهید و بدانید که در این دنیا اگر سختی نکشیم و اگر زحمت نکشیم به جایی نمی رسیم و خودمان را به لهو و لعب دنیا مشغول نکنیم و بیائیم ائمه اطهار و اولیاء بزرگ خدا را برای خودمان ملاک قرار دهیم و ببینیم که آنها چه کردند و به کجا رسیدند، از ابتدا زندگیشان زحمت و مشقت، درد و رنج داشتند تا هنگام مرگشان که عموما شهید شدند و آنطور شهید شدند و از همه بیشتر این عزیزان را جهل و نادانی امتشان اذیت می کرد و همین مسائل و همین مطالب امروز برای ما مطرح است.

امروز اینکه ما پیرو رهبر باشیم و همواره گوش به زنگ او باشیم و در خدمت او باشیم. از مهمترین مسائل است و اگر این کار را نکنیم این جهل ما، این عدم انجام وظیفه ما، امام عزیزمان را ناراحت مکنید درست به مانند همان حالات می ماند که در صدر اسلام جاهلان و امت جاهل و از خدا بی خبر چنین اذیت می کردند لذا دقت داشته باشید، عزیزان و مهمترین مطلب، این است که تقوای خدا و در عمل به واجبات و دوری از محرمات دقت بسیار داشته باشید اگر نماز شب هم نمی خوانید، اگر مستحبات را هم انجام نمی دهید، ترک گناه بکنید، ترک گناه مهمترین و اصیل ترین راهی است که انسان به تکامل برسد. انشاء الله و بعد من یک آیه را خدمتتان عرض می کنم و یکی دو مطلب شخصی را عرض می کنم و دیگر مطلبی ندارم .

این آیه شریفه در قرآن که اگر ما فقط به همین آیه عمل کنیم و پیرو همین آیه باشیم می رسیم به آن درجات بلند انسانی و می بینیم آن چیزهائی را که نمی شود دید.

آیه شریفه می فرماید « لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِیمٌ»

«هرگز به مقام نیکوکاران نمی رسید مگر این که از آنچه که بسیار دوست دارید در راه خدا انفاق کنید.»

از آنچه که بسیار دوست دارید. ببینید اینجا اول آیه «لن» آورده یعنی «هرگز» به مقام نیکوکاران و به مقام بندگان خاص خدا نمی رسید مگر این که از آنچه که بسیار دوست دارید در راه خدا انفاق کنید.

حالا اقتضای زمان چه باشد، جان باشد، مال باشد، هر چه که دوست دارید، هر چه که زیاد دوست دارید. اگر خدا خواست، اگر نیاز راه خدا بود، ندهید نمی رسید به آنجا که باید برسید و نمی رسید به آن مراتب بلند انسانی و عرفانی، لذا این را دقت داشته باشید، چه همین آیه را اگر انجام بدهیم، ما به درجات بلند انسانی و تکامل بشری خواهیم رسید. انشاء الله. و نمی شود انتظار داشته باشند که فرزندانشان انسانهای مومن، متعهد و والا باشند و عموما عرض می کنم و خودشان را در حیطه مسائل مادی محصور نکنند چنانچه نکردند.

این آیه قرآن همواره در زندگی آوازه گوشمان باشد که هر جا نیاز بود و هر جا که اسلام احتیاج به ما داشت بهترین چیزمان را برای او فدا کنیم که به واسطه این به درجه بندگان خاص خدا برسیم. انشاءالله دیگر مطلب این است که به پدر و مادر عزیزم عرض می کنم. در تربیت فرزندانشان، به خواهر عزیزم عرض می کنم در تربیت فرزندانشان دقت بسیار داشته باشند.

چنانچه با تربیت فرزندانشان دیدیم و مشاهده کردیم که در فامیل انصافا چگونه نقطه عطف بودند و چگونه ملاک بودند برای بسیاری از اهل فامیل، این طور باقی بمانند، به مسائل معنوی بپردازند و فرزندانی که تربیت می کنند همواره انسانهای والا و بلند مقام باشند، بزرگ دل باشند و از ایشان می خواهم که در طول زندگی من که آنها را خیلی اذیت کردم، خلاصه بوده لحظاتی که من ایشان را اذیت کردم. امیدوارم که دارند توفیق بدهد و مرا ببخشید و به برادرم و خواهرانم بگویید و به کسانی که بعد از من می آیند، بگویید راهی را که ما طی کردیم و چگونه در این راه قدم گذاشتیم و چگونه آگاهانه در این راه قدم گذاشتیم و دقت داشته باشند که صبر و استقامت یادشان نرود، صبر و استقامت مهمترین عامل موفقیت انسان است اگر صبر نداشته باشیم، در طول زندگی از خدا بخواهیم که ما را ببخشد و در زمره شهدا قرار بدهد و جزء کسانی نباشیم که در جبهه مردند و ظاهرا اسمشان شهید شد، ولی در راه چیز دیگری کشته شدند، و ما را دعا کنید و از عموم فامیل طلب مغفرت و حلیت می کنم و امیدوارم که انشاء الله ما را ببخشند.

مطلب دیگری ندارم جز این که امام عزیزمان را دعا کنید و همواره گوش به فرمانش باشید، چرا که پیروی از اینها پیروی از پیامبر اکرم است و پیروی از پیامبر اکرم پیروی از خداست و در نهایت رسیدن به کمال انشاء الله تعالی و من هم که انشاء الله به لقاء الله پیوستم در امامزاده محمد دفن کنید و به همه سلام برسانید و از جانب من از همه طلب حلیت بفرمائید.

 

تصاویر

سایر شهدا

درباره شهید

اشک شوق

درباره شهید مجید آخوندزاده ۷ ساله که بود، پدرش را از دست داد. مادرش بافندگی می کرد و روزگار می گذراندند. مجید برای یاد گرفتن

درباره شهید

هنر رسول

هنر رسول درباره شهید رسول کشاورز نورمحمدی به روایت برادر شهید برادرم دو سال بیشتر نداشت که پدرمان از دنیا رفت و ما را تنها

درباره شهید

نشان از بی‌نشانها

درباره شهید مهدی محمدصادق به روایت برادر شهید یک روز که خواهرم برای خرید به تعاونی مسجد رفته بود، دیده بود چند نفری گعده گرفته‌اند

درباره شهید

هدایت در صحنه

درباره سردار شهید بهمن محمدی نیا به روایت هم‌رزمان عراق پاتک سختی در منطقه داشت. سردار بهمن محمدی‌نیا آمد و به ما گفت: «بچه‌ها از

یک دیدگاه

  1. ۱۹ مهر ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۴ ق٫ظ

    ناشناس

    پاسخ

    روحت شاد مارو هم شفاعت کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

HomeCategoriesAccountCart
Search