شهید محمداسماعیل آخوندی

نام: محمداسماعیل

نام خانوادگی: آخوندی

نام همسر: سیده صدیقه گل آزاد

نام مادر: 

نام پدر: حسین قلی

تاریخ تولد: ۱۳۰۴/۱۲/۸

محل تولد: قزوین

وضعیت تاهل: متأهل (۴ دختر و ۳ پسر)

میزان تحصیلات:

سن: ۶۰ سال

تاریخ شهادت: ۱۳۶۴/۱۱/۲۱

محل شهادت: ام‌الرصاص

عملیات: والفجر ۸

گردان: حضرت زهیر

یگان خدمتی: لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه‌السلام

مزار: کرج، امام‌زاده محمد

  • دو فرزند ایشان به نامهای مسعود و محمدسعید نیز به فیض شهادت رسیده اند.
زندگی‌نامه

شهید محمداسماعیل آخوندی در هشتم اسفند سال ۱۳۰۴ در محله صادق‌آباد از توابع استان قزوین دیده به دنیا گشود. وی در دوران کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و تحت سرپرستی خانواده پدری قرار گرفت.

محمد اسماعیل در سن هفت سالگی وارد اکابر و تا حدودی با خواندن و نوشتن آشنا شد. سپس به همراه خانواده به تهران و از آنجا به کرج مهاجرت کردند. او در یک مغازه پارچه‌فروشی مشغول به کار شد.

در دوران حکومت نظامی، بیانیه‌ها و اعلامیه‌های امام راحل را در میان مردم توزیع می‌کرد. وقتی‌که مردم هنگام راهپیمایی‌ها مورد یورش قوای نظامی حکومت قرار می‌گرفتند او با نشان دادن راه گریز از درب مغازه بزازی‌اش که یک درب آن به خیابان اصلی و درب پشتی آن به دانشکده کشاورزی منتهی می‌شد مردم را از ضرب و شتم سربازان رژیم نجات می‌داد.

از زمان برپایی نماز جمعه تا هنگام شهادت نماز جمعه او ترک نشد.

محمد اسماعیل در تمام مدت جنگ تا هنگام شهادت زیرزمین منزلش را در اختیار سازماندهی کمک‌های مردمی به جبهه قرار داده بود. در آنجا خانم‌ها به اموری چون بسته‌بندی آجیل، نان، مربا و سایر ارزاق و در قسمت دیگر، به دوخت لباس برای رزمندگان می‌پرداختند.

خودش هم هنگامی‌که در منزل بود، به جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای جبهه یا دستگیری از خانواده‌هایی که مردان آن‌ها در جبهه بودند می‌پرداخت و اغلب سعی در حل مشکلات مردم داشت و در این خصوص با نهادها، سازمان‌ها، ادارات، دادستانی و زندان‌ها همکاری می‌کرد.

وی در سال ۱۳۳۰ ازدواج کرد که حاصل این ازدواج چهار فرزند دختر و سه فرزند پسر بود. فرزندان او مسعود دانشجوی مدرسه عالی و در مسئولیت قائم مقامی سپاه کرج در تاریخ ۳۰ مرداد سال ۱۳۶۰ به دست منافقین و محمد سعید نیز در تاریخ ۱۰ آبان سال ۱۳۵۹ در ذوالفقاریه آبادان به فیض شهادت رسیدند.

محمد اسماعیل ۸۰۰ متر از باغچه‌ای که در کرج داشت را به نام فرزندان شهیدش وقف مدرسه‌سازی کرد و به دلیل کمک‌های مالی به مدرسه راهنمایی در عظیمیه کرج این مدرسه به نام او نام‌گذاری شده است.

وی پس از شهادت پسران مغازه را رها کرد و از سپاه کرج به جبهه اعزام شد و در ۲۳ بهمن سال ۱۳۶۴ در عملیات والفجر ۸ درحالی‌که سکان‌دار قایق و مسئول انتقال نیروهای رزمی از اروندرود به منطقه ام الرصاص بود با اصابت خمپاره‌ای به قایق به همراه هم‌رزمانش به فیض شهادت رسید و پیکر مطهرش در گلزار شهدای امامزاده محمد (ع) کرج به خاک سپرده شد.

فیلم

نمایه محتوا: بازتولید (جمع‌آوری اینترنتی و فضای مجازی)

مطالب مرتبط

گالری تصاویر

سایر شهدا

درباره شهید

نشان از بی‌نشانها

درباره شهید مهدی محمدصادق به روایت برادر شهید یک روز که خواهرم برای خرید به تعاونی مسجد رفته بود، دیده بود چند نفری گعده گرفته‌اند

درباره شهید

هدایت در صحنه

درباره سردار شهید بهمن محمدی نیا به روایت هم‌رزمان عراق پاتک سختی در منطقه داشت. سردار بهمن محمدی‌نیا آمد و به ما گفت: «بچه‌ها از

درباره شهید

کربلا در کلام شهیدان

فرازهایی از وصایای شهدای لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) در ارتباط با کربلای سیدالشهدا(ع)

درباره شهید

چون دُرّ

درباره شهید مهدی محمدصادق به روایت برادر شهید: زیاد اهل تعریف کردن نبود. هرچه از او می‌پرسیدی به جوابی کوتاه بسنده می‌کرد. گاهی که به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

HomeCategoriesAccountCart
Search