تاریخ ولادت: ۱۳۴۱/۲/۱۲ | محل ولادت: تهران | سن: ۲۴
تاریخ شهادت: ۱۳۶۵/۲/۱۳ | شهادت: فکه
مزار: تهران – بهشت زهرا (س)
زندگینامه شهید حسین اسکندرلو (فرمانده گردان علی اصغر لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه السلام)
حسین در روز دوازدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۱ در خانوادهای پارسا و مستضعف از اهالی جنوب تهران به دنیا آمد و دوران تحصیل را باهوش و استعداد فراوان و حسن خلقی مثال زدنی، طی کرد.
از همان طفولیت گاهی مطالبی را می دید و می گفت که خیلی فراتر از سن او بود.
در نوجوانی به خاطر گذران معیشت زندگی، مجبور بود در ایام تابستان و حتی زمان تحصیل به شاگردی در مغازه کفاشی در لاله زار نو بپردازد، با اینکه سن کمی داشت اما عشق و علاقه ی وافر به نماز، مطالعه، شرکت در مجالس مذهبی مساجد و تشکیل گروه های دانش آموزی در مدارس او را سرآمد گروه همسالان کرده بود. در ورزش هم به کشتی علاقه بسیاری داشت و در همان دوران نوجوانی در مسابقات منطقه ای مدال آور این رشته به شمار می رفت.
***
در دوره مبارزات مردمی بر ضد شاه و استعمارگران، او که نوجوانی بیش نبود با شور و اشتیاقی وصف ناپذیر، وارد صحنههای انقلاب شد و در روز ۲۲ بهمن سال۱۳۵۷ از اولین کسانی بود که با تصرف پادگان تسلیحاتی خیابان پیروزی، به مردم کمک کرد.
***
عاشق کتاب و مطالعه بود و باارزش ترین هدایا را برای دوستانش می خرید. می گفت: اگر جنگ نبود حتماً به دانشگاه می رفتم و تحصیلاتم را ادامه می دادم. زمانی که دوستانش ازدواج می کردند یا بچه دار می شدند، یک دوره تفسیر المیزان که سی جلد بود برای آنها می خرید. حاج حسین کتاب را وسیله تهذیب می دانست.
حاج حسین بسیار اهل مطالعه بود و چیزی نزدیک به سه هزار جلد کتاب را خوانده بود، کتاب های تفسیر المیزان، مجمع البیان، الغدیر، تفسیر نمونه و ده ها جلد کتاب دیگر از جمله این کتاب ها است.
او فن بیان، روحیه و توان بسیار بالایی در سخنرانی داشت. برخی از دوستانش نقل می کنند در جلساتی که حاج حسین بود دیگر کسی صحبت نمی کرد. دارای نفوذ کلام بی بدیلی بود.
روحیه و شجاعت خاصی در جنگ داشت. این طور نبود که به نیروی خود بگوید بروید جلو می گفت برویم جلو، من می آیم شما هم با من بیایید.
ابتدا در غرب کشور در سمتهایی چون معاونت گردان حنین، عضو شورای فرماندهی سپاه سر پل ذهاب، مسئول بسیج سپاه غرب و بعد در تیپ سیدالشهدا علیه السلام فرمانده گردانهای سلمان، زهیر و پس از لشکر شدن تیپ به عنوان فرمانده باوقار گردان حضرت علیاصغر (ع) لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه السلام به دفاع از میهن اسلامی پرداخت. در این مدت چندین بار نیز مجروح و شیمیایی شد.
***
در روز ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۵ در عملیاتی که جهت باز پس زدن پیشروی سپاه دشمن به نام یا سیدالشهدا علیه السلام در منطقه فکه و در اطراف جاده آسفالته فکه – العماره، زمانیکه بچه های گردان در میدان مین زمینگیر شده بودند و در زیر آتش لشکر شیطان تکه تکه می شدند این سردار شهید برای خاموش کردن آتش دوشکاچی دشمن و آماده ساختن شرایط برای پیشروی نیروها از خاکریز عبور کرد و بعد از شلیک آرپی چی بر اثر اصابت گلوله مستقیم دوشکا در ۲۴ سالگی به جمع یاران شهیدش پیوست.
بدن مطهر شهید اسکندرلو و شهدای گردانش و شهدای تخریب دهها روز در منطقه درگیری ماند؛ تا آنکه خرداد ۶۵ که مصادف با ایام ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) بود این ابدان مطهر از خاک برداشته شد.
پیکر شهید اسکندرلو در بهشت زهرا، قطعه ۲۶، ردیف ۷۷، شماره ۵۰ به خاک سپرده شد.
آثار تولید شده درباره شهید حسین اسکندرلو
فیلم
ـ مستند آبروی کوچه ها
مجموعه برنامه مستند آبروی کوچه ها به کارگردانی پیام ابراهیم پور، به سفارش شبکه پنج سیما تولید گردیده است. این مجموعه در هر قسمت به روایت زندگی یکی از شهدای گرانقدر دفاع مقدس می پردازد که در قسمتی هم به تجلیل و معرفی شهید اسکندرلو پرداخت.
ـ فیلم کوتاه چند دقیقه ای از آرشیو دوران جنگ
کتاب
کتاب «علمدار» زندگینامه سردار شهید حاج حسین اسکندرلو است که از زبان خانواده و همرزمان او روایت میشود.
نویسنده : مهدیه جنگروی
انتشارات: هزاره ققنوس
سال چاپ: ۱۳۸۴
تعداد صفحات: ۱۱۲
مدرسه
مدرسه ای در شهرک کاروان تهران به نام شهید حسین اسکندرلو وجود دارد. این مدرسه؛ دبیرستان دخترانه دوره دوم است.
صفحات مجازی
صفحه ای به نام شهید حسین اسکندرلو در نرم افزار اینستاگرام وجود دارد که حاوی مطالب مرتبط با این شهید بزرگوار می باشد.
در منطقه فکه در جبهه جنوب کشور؛ جایی که شهید حاج حسین اسکندرلو فرمانده گردان حضرت علی اصغر لشکر ۱۰ سیدالشهدا علیه السلام در سال ۶۵ در عملیات سیدالشهدا علیه السلام به درجه رفیع شهادت نائل گردید، یادمانی به نام حضرت سیدالشهدا علیه السلام و موقعیت شهید اسکندرلو نامگذاری شده است.
به راستی چه کسی باور می کند که همین جوانان کم سن و سال، فرماندهان زبده و قدر بودند و هشت سال جنگ را با کمترین امکانات، اداره کردند. ای کاش در حال حاضر هم به جوانان مومن و انقلابی اعتماد می شد و عرصه برای حضور و فعالیتشان باز می شد تا اینها هم عنصر وجودی شان را نشان بدهند و به دنیا ثابت کنند که هر کدام یک قاسم سلیمانی هستند.
سلام و درود به پیشگاه صاحب الزمان ارواحنا له الفداه و آرزوی توفیق سربازی در رکاب حضرت. انشالله با عنایت این شهیدان والامقام ما هم توفیق ادامه دهنده راه این عزیزان باشیم
عملیات بیت المقدس2
ارتفاعات #قمیش
زمستان سال 1366
رزمندگان لشکر 10 سیدالشهدا علیه السلام
🍃🌷به خداوندیِ خدا سوگند
🍃🌷به زمینی که آفریده قسم
🍃🌷زیر این آسمانِ چرخِ کبود
🍃🌷هرکسی لایق شهادت نیست
سالگرد عملیات بیت المقدس2 گرامی باد.
کلام عرشیان
خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنه ای عزیز ــ که جانم فدایِ جان او باد ــ قرار دادی.
خطاب به برادران و خواهران ایرانی…
برادران و خواهران عزیز ایرانی من، مردم پر افتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما اینکه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ از اصول مراقبت کنید.اصول یعنی ولیّ فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید.
به راستی چه کسی باور می کند که همین جوانان کم سن و سال، فرماندهان زبده و قدر بودند و هشت سال جنگ را با کمترین امکانات، اداره کردند. ای کاش در حال حاضر هم به جوانان مومن و انقلابی اعتماد می شد و عرصه برای حضور و فعالیتشان باز می شد تا اینها هم عنصر وجودی شان را نشان بدهند و به دنیا ثابت کنند که هر کدام یک قاسم سلیمانی هستند.
باسلام چرا صفحه شهید حسین اجاقی بازنمیشود
باسلام، مشکل بررسی و برطرف شد. سپاس
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمام زحمتکشان عرصه ایثارو شهادت خداوند به همه شما عزیزان جزای خیرمیدهد اشالله
سلام و درود به پیشگاه صاحب الزمان ارواحنا له الفداه و آرزوی توفیق سربازی در رکاب حضرت. انشالله با عنایت این شهیدان والامقام ما هم توفیق ادامه دهنده راه این عزیزان باشیم